top of page
DSC09980.jpg

GUIDE TIL FULLSESSION

Capturing real life moments, creating memories for a lifetime

INDHOLD

  • Hvordan foregår en fullsession?

  • Hvad med vejret?

  • Anbefalinger til tøjvalg

  • Hurtige tips: ude- og hjemmefotografering

  • Betaling, levering og bestilling

Hvordan foregår en fullsession?

En fullsession hos mig varer 45-60 minutter og er i Odenseområdet. Selve lokationen for fotograferingen kan være et sted I ønsker, eller et af de steder jeg kan anbefale. Hvis I bor i Odense, så tager jeg også gerne billederne hjemme hos jer.

 

Vi aftaler sammen et tidspunkt til fotograferingen. Til udendørs fotograferinger får vi det mest magiske lys I golden hour, timen efter solopgang og timen inden solnedgang. Til indendørs fotograferinger anbefaler jeg, at det ikke er for tidligt eller sent, da vi gerne skal have så meget naturligt lys som muligt. 

Ved hjemmefotograferinger er målet at skabe naturlige stemningsbilleder, som foreviger den tid, I er i lige nu. Det at skabe naturlige billeder i en lidt unaturlig situation, tænkes måske svært. Men jeg har masser af erfaring og gode idéer til små aktiviteter og guider jer i hvordan I kan stå/sidde. Det eneste I behøver at gøre inden er at finde ud af hvilket tøj I skal have på (I kan læse mine anbefalinger under billederne). 

DSC00016.jpg
DSC09954-2.jpg
DSC06157.jpg

Hvad med vejret?

Jeg er meget fleksibel ift. at rykke fotograferingen ved en fullsession. Hvis I eksempelvis har valgt en tid i golden hour, og det ser ud til at det er helt overskyet, så kan vi bare rykke tiden. Solen skal nemlig være fremme, for at vi får det smukke lys. Hvis det regner, blæser eller er meget koldt, så kan vi også sagtens rykke fotograferingen. 

Anbefalinger til tøjvalg

Jeres tøj har en stor betydning for udtrykket i billederne. Jeg anbefaler klart, at I har sarte farver på, gerne i hvide, brune og grønne nuancer. For meget farve kan nemlig være forstyrrende i billedet. Undgå også så vidt muligt helt sort tøj, da det på billeder bliver meget fladt (det er svært for kameraet at opfange folder og tekstur). Kig endelig lidt rundt på min hjemmeside og sociale medier for inspiration til tøjvalg.

Ved udendørs fotograferinger hvor det er køligt udenfor og I vælger at have overtøj på på billederne, så anbefaler jeg frakker og tynde jakker fremfor store dunjakker og flyverdragter. Og ellers så bare godt med lag, og så er uld og strik både godt for at holde varmen, men ser samtidig også rigtig hyggelige ud på billeder. Søde huer, især med kvast, ser også altid sødt ud og er gode til at holde varmen.

Hurtige tips (udendørsfotografering)

  • fortæl gerne børnene inden, at I skal have taget billeder, men fokuser mere på, at I skal en tur på stranden/skoven/i parken 

  • en klud eller nogle vådservietter til snotnæser, er godt at have med. Har I en taske med flere ting, så lægger vi den bare tæt ved os og så tager vi den bare med os, hvis vi går lidt videre

  • tag mobil/pung/nøgler ud af lommerne, da det kan ses gennem stoffet. Hvis I ikke har en taske med, så kan jeg holde det mens vi tager billeder 

Hurtige tips (hjemmefotografering)

  • fortæl også gerne her, hvis I har lidt ældre børn, at der kommer en fotograf på besøg, men fokuser mere på at I bare skal hygge jer hjemme. Forbered evt. noget I kan lave, (eks. læse en bog, spille et lille spil, lege med legetøj/sæbebobler) men var også opmærksom på, at vi ikke nødvendigvis laver den samme aktivitet længe ad gangen

DSC07507.jpg
DSC00468-2.jpg

Betaling, levering og bestilling

Efter fotograferingen sendes en faktura for selve fotograferingen. Ca. 5 dage efter modtager I en mail med link til jeres personlige online galleri, som kun I har adgang til. For at bestille digitale filer kan I markere dem I ønsker med hjerte, gå til favoritter og derefter trykke "buy high-res photos". Ønsker I at købe hele galleriet: gå til shop og derefter "buy full gallery". Efter betaling modtager I kort efter en mail med et link til download af billederne.

I har adgang til det online galleri i 2 måneder efter fotograferingen.

Jeg glæder mig til at se jer!

Har I andre spørgsmål, så skriv endelig til mig på Instagram eller brug kontaktformularen her. 

De kærligste hilsner

Helene Roest

bottom of page